Mississippi Digital News

Accidentul Nuclear Three mile island

0
Booking.com



Suntem in Pennsylvania, Statele Unite si in seara zilei de 28 martie 1979 la ora 4 a.m., locuitorii dormeau linistiti, neavand cum sa stie ca la baza nucleara Three Mile Island tocmai avea loc evenimentul care va schimba istoria Statelor Unite.

Faptele care au dus la producerea accidentului a fost ca o reactie in lant, componentele cu defectiuni, personal care nu era instruit cum trebuia, planuri facute prost, toate s-au tinut una de alta pana cand s-a produs cataclismul.

Inainte sa va explic, trebuie sa ne intoarcem cu 11 ore inainte pentru a intelege de ce s-a intamplat accidentul.

Operatorii care lucrau la baza nucleara incercau sa remedieze blocajul unuia dintre cele 8 slefuitoare de condus, folosind filtrele din rasina care aveau ca sarcina sa curete apa din bucla secundara, ele fiind special concepute pentru oprirea impuritatilor din generatoare si astfel micsorau roaderea pe partea secundara.

In stituatiile asemanatoare precedente, filtrele din rasina au fost cea mai buna solutie pentru rezolvarea oricarui blocaj. Ideea e ca, de data asta ceva nu a mers. Cum procedura lor nu a functionat, ei au trebuit sa se gandeasca la o alta alternativa pentru indepartarea blocajului. Aceea a fost sa sufle aer comprimat in apa, vrand ca putere apei sa indeparteze blocajul. Atunci cand au procedat astfel, o mica parte din apa a intrat si unde nu trebuia, anume printr-o conducta de aer a instrumentului.

Beaver Seeds - Get Out and Grow Spring Sasquatch 300x250

Aceasta a fost primul eveniment care a pornit drumul catre dezastrul care urma sa se intample in acea seara tarzie.

Puteti sustine canalul prin Patreon – https://www.patreon.com/user?u=923357
Donatii REvolut – https://revolut.me/alexanlkh1

Sursa muzica https://bit.ly/3nJKRmy
Instagram @atentiecadmere

Pentru Contact
Email atentiecadmere@gmail.com

Clik mai jos pentru abonare , multumesc
http://www.youtube.com/c/AtentieCadMere?sub_confirmation=1

source

Leave A Reply

Your email address will not be published.